תפקידו של מקדם האתרים בהקשר הזה יהיה לוודא כי האתר מאובטח ומעודכן כל העת בטלאי אבטחת המידע המשוחררים לתבניות ולתוספים בהם בעל האתר עושה שימוש. כמו כן, במקרה של פריצה לאתר, על מקדם האתרים לוודא כי הפוגען זוהה, האתר נוקה, אמצעי הגנה הוטמעו למניעת חזרת הפגיעה, ואז לפנות לגוגל עם בקשת בחינה מחדש של האתר, במטרה להחזיר אותו לאינדקס בצורה המהירה והיציבה ביותר.
אם תרצו לנהל את אסטרטגיית התוכן שלכם לאורך זמן, לא יהיה מנוס ממציאת כותבי תוכן מוכשרים, כאלו שתוכלו לסמוך עליהם. כותב תוכן טוב הוא כזה ששולט בשפה שבה הוא כותב ברמה של שפת אם, שמקפיד על כללי הלשון והתחביר, שכותב לעניין, באריכות אך בצורה ממוקדת, שעומד בלוחות הזמנים עליהם אתם מסכמים (אחרת תיווצר לכם בעיה מול לקוחות כעוסים), שהוא מקצוען בתחומו ובעל ההכשרה המתאימה, ושהמחיר שהוא גובה עבור כתיבה יוכל לאפשר לכם התקשרות עימו לאורך זמן.
רבים נוטים לחשוב שתוכן רזה הוא תוכן בעל מספר מועט של מילים. ובכן, לא זה המצב בהכרח.
בדרך כלל, מקדם אתרים יבחר את העמודים שחשוב יהיה לו לקדם במנוע החיפוש, ויעדכן את תגי התיאור שלהם בהתאמה.
האצת האתר היא כחלק מ"חווית המשתמש" האיכותית שאנו רוצים לתת לגולשים בעת גלישתם באתר ויש לה קשר גם למיקום האתר בגוגל וגם לרכישות הגולשים באתר בפועל, שהרי אף אחד לא יקנה / יגלוש זמן רב מידיי באתר שנטען לאט, לעומת זאת, אתרים שנטענים מהר (ובמיוחד אלו שנטענים ממש ממש מהר) הופכים לחוויה חיובית בעבור הגולשים, חוויה שכנראה בזכותה הם גם ישהו יותר זמן באתר וגם יחזרו לבקר בו פעמים נוספות.
כלל האצבע אומר שככל שהתוכן יהיה מעמיק יותר, ארוך יותר, בנוי נכון יותר, ומוגש במנות קטנות, עם הרחבות נדרשות כשצריך, כך תתאפשר יצירת תשתית טובה יותר לקידום אורגני של האתר.
יתרה מכך, מנוע more info החיפוש של גוגל יכול לנקוט בפעולה ידנית נגד אתר שנפרץ והבעלים שלו לא טיפל כראוי בסיבות השורש שהובילו לפריצה, ולהסיר את עמודי האתר מן האינדקס עד להודעה חדשה.
כמובן שאין לזה סוף ותמיד אפשר לשפר עוד ועוד, אבל בגדול – השאיפה היא לגרום לאתר הלקוח שלכם להיות חזק יותר מכל האתרים שכרגע מתחרים בו.
לצפייה בסרטון שעשיתי בנושא של קידום אורגני באופן עצמאי:
קישורים: המדריך המלא למתחילים ולמתקדמים אין מקדם אתרים שלא מכיר בחשיבות של בניית פרופיל קישורים איכותי לקידום של אתר אינטרנט בגוגל, בצורה אורגנית. מקדמי אתרים, בהפסקות השונות שבין קידום אתר
קידום אתרים בגוגל לבד או פרסום בגוגל לבד ללא סיוע מקצועי זה לא דבר פשוט. במיוחד בתחרות של היום.
כמו כן, לכשמגיע אליכם לביקור הזחלן של מנוע החיפוש, האתגר המרכזי הוא לתעל את זמן הביקור שלו למיקסום האינדוקס של הדפים החשובים לכם ביותר. לשם כך, חשוב יהיה לדאוג לכך שהאתר יטען במהירות ורוחב הפס של התקשורת הינו מספק (מנועי החיפוש מצהירים שהם פועלים כל עוד לא נפגמת חווית המשתמש של הגולשים כתוצאה מפעילות הזחלנים), וכן שההירכיה של האתר, הקישורים הפנימיים שבו, ניהול סדר החשיבות של העמודים באתר – כולם מאפשרים למנוע החיפוש להבין אילו דפים באתר חשוב יותר לסרוק ולאנדקס.
זה אמנם סרטון ישן מאד אבל נותן בסיס טוב כדי להבין איך לקדם אתרים באינטרנט.
אחד מרכיבי הקישור שיש לו משמעות רבה בקידום ביטויי מפתח ספיציפיים במנועי החיפוש הוא טקסט העוגן, או בשפה המקצועית האנקור של הקישור. על מנת לשוות לפרופיל הקישורים מראה טבעי, נהוג לבזר את טקסט העוגן ולדאוג שיהיה מגוון ככל האפשר, תוך התמקדות מסויימת בביטויי המפתח שנרצה לקדם.